İçeriğe geç

Çocuğunuz Size Vuruyorsa Ne Yapmalı

Vuran bir çocuğa nasıl davranmalı?

Bir çocuk saldırgan davranış sergilerse, bu normal olarak görülmemeli ve gülünmemelidir. Bu davranışın yanlış olduğu nazik ve sakin bir şekilde açıklanmalı ve bir daha yapmaması istenmelidir. Bir çocuk saldırgan davranışla bir şey başarmak istiyorsa, istediği şey yapılmamalıdır.

Çocuklarda vurma davranışı neden olur?

Çocuklar, yetişkinler gibi karmaşık duygusal varlıklardır ve davranışlarının genellikle bir nedeni vardır. Vurmanın nedenleri dikkat çekme isteği, bir şeyi ifade edememe, öğrenme sürecinin bir parçası olarak sınırları test etme veya sadece stres ve yorgunluk olabilir.

Çocuk anneye neden vurur?

Çoğu zaman bu duygu korkudur. Bilmeniz gereken ilk ve en önemli şey şudur: Çocuğunuz size veya başkalarına zarar vermek istemez. Zihninizde “kötü çocuk” olmak istemez. Cezaya ihtiyacı yoktur, aslında ceza ve düşünme zamanı vurma davranışını güçlendirebilir.

Agresif ve sinirli çocuğa nasıl davranmalı?

*Çocuğu dinlemek ve sevgi ve ilgi göstermek yardımcı olur: Öfkeli çocuğu önce sakinleştirmek ve kendini ifade etme fırsatı vermek gerekir. Öfkesine öfkeli davranışlarla tepki vermeyin, onu dinleyin. Bu dönemde öğüt vermeyin, suçlayıcı ifadeler kullanmayın, önce açıklama yapmasına ve duygularını dile getirmesine izin verin.

Anneye hakaret eden çocuğa nasıl davranmalı?

Annesine hakaret eden bir çocukla nasıl başa çıkılır? Ebeveynler hakaret eden çocuğa karşı sabırlı olmalıdır. Çocuğa bağırılmamalı veya aşırı sert bir şekilde cezalandırılmamalıdır. Bunun yerine, çocuğun hakaret etme alışkanlığının nedeni belirlenmeli ve çözümler geliştirilmelidir.

Söz dinlemeyen çocuğa nasıl davranmalı?

Nihai hedefiniz çocuğunuzla tutarlı olmaktır. Çocuğunuza doğrudan engeller yerine seçenekler sunun. Çocuğa yeni seçenekler sunarak rehberlik etmek her zaman “hayır”, “hayır”, “asla” gibi sözcüklerden daha etkilidir ve çocuğun uyum sağlama yeteneğini artırır. Çocuğunuzu eleştirmeyin veya hatalarını belirtmeyin.

Bir çocuk kendine neden vurur?

1-3 yaşları arasında dilini tam olarak geliştiremeyen çocuk, düşüncelerini ve duygularını tam olarak ifade edemediği için bazen çok fazla kontrol altına alıp ilgi arama eğiliminde oluyor, bazen acısını dindirmek için, bazen de kaygı ve korkusunu kontrol edemediğinde kendine vurmaya kadar gidebiliyor.

Saygısız bir çocuğa nasıl davranmalı?

Çocuğunuzun kaba ve saygısız davranışlarını düzeltmek için, öncelikle bu eylemlerin neden kaba olduğunu ve neden bu şekilde davranmaması gerektiğini açıklamalısınız. Daha sonra anlayışlı ve destekleyici olun ki çocuğunuz bu şekilde nasıl hissettiğini ve davrandığını açıklayabilsin.

Çocuklarda ısırma huyu neden olur?

Saldırgan davranış kategorisine giren ısırma davranışı, 2 yaş civarındaki küçük çocuklarda normal bir tepkidir. (3-6 yaş arasında, çocuklar uygun ve saldırgan olmayan iletişim tarzlarını öğrenmedikleri için “ısırma” davranışı ortaya çıkabilir.) Bu davranışlara hiçbir koşulda izin verilmemelidir.

Psikolojisi bozuk çocuğun belirtileri nelerdir?

Ruhsal bozukluğu olan bir çocuğun belirtileri: Kendini yalnız hissetme ve sosyal çevreden uzaklaşma. Hafif anksiyete ve panik ataklar. İntihar.

Vuran çocuğa vurulur mu?

Çocuğun yaşına ve durumuna uygun olmalıdır. Dayak asla bir ceza olarak kullanılmamalıdır. Aslında şiddet çaresizliğin ve yetersizliğin bir ifadesidir. Çocuğa fiziksel acı çektirilmemelidir.

Bir çocuk arkadaşlarına neden vurur?

Çocuğunuz arkadaşına veya başka birine vurursa veya saldırgan davranırsa, neden böyle davrandığını anlamak işinizi çok daha kolaylaştıracaktır. Çocuklar genellikle korku, öfke, rekabet ve hayal kırıklığı gibi duygular ve durumlar nedeniyle saldırgan davranışlar sergileyebilirler.

Çocuğun vurma alışkanlığı nasıl bırakılır?

Çocuğunuz başka birine vurursa, bu davranışı hemen durdurun. Onu elinden tutun, kendinize doğru çekin ve biraz sakinleşene kadar bekleyin. Neler olduğunu anlamaya çalışın ve sakin kalmaya çalışın. Öfke patlamalarının aksine, bazen sessizlik durumu daha kolay çözebilir.

Çocuğuma karşı çok sinirliyim ne yapmalıyım?

Çocuğunuz öfke nöbeti sırasında bağırmanın veya onu cezalandırmanın bir anlamı yoktur. En iyi hareket tarzı onu görmezden gelmek ve hiçbir şey olmamış gibi davranmaktır. Çocuğunuz kendine zarar vermediği sürece, ilgilenmiyormuş gibi davranın, ancak ondan uzaklaşmayın. Çocuğunuz öfkelendiğinde size olumsuz şeyler söyleyebilir.

Hırçın ve inatçı çocuğa nasıl davranmalı?

Çocuğunuz bir konuda inatçıysa, dikkatini başka yöne çekmeye çalışın ve inatçı olursa istediğini elde edemeyeceğini anlatın. – Ne yapılması gerektiğini açıklayın, ne yapılmaması gerektiğini değil. – Tutarlı olun. Bu, çocuğun davranışı içselleştirmesini kolaylaştıracaktır.

Bir çocuk arkadaşlarına neden vurur?

Çocuğunuz arkadaşına veya başka birine vurursa veya saldırgan davranırsa, neden böyle davrandığını anlamak işinizi çok daha kolaylaştıracaktır. Çocuklar genellikle korku, öfke, rekabet ve hayal kırıklığı gibi duygular ve durumlar nedeniyle saldırgan davranışlar sergileyebilirler.

Çocuğuma biri vurduğunda ne yapmalı?

Alt veya ele sert veya hafif vurmak, davranışı azaltmaktan ziyade artırma eğilimindedir. Bir çocuğa vurmanın uygunsuz bir davranış olduğunu açıklamanın en kolay ve sağlıklı yolu ona vurmamaktır. Çünkü çocuklar için, ebeveynlerinin yaptığı ve söylediği her şey doğrudur.

Hırçın ve inatçı çocuğa nasıl davranmalı?

Onlara kararlı olduğunuzu hissettirin, dengeli bir tutum sergileyin ve özellikle anne ve baba olarak onlara paralel yaklaştığınızı gösterin. Buna yol açabilecek davranışları önceden tahmin etmeye çalışın ve önlemler alın. İnatçı ve huysuz olduğunda ilgi göstermeyin, sakinleştiğinde ilgi gösterin.

Vuran ısıran çocuğa nasıl davranmalı?

Ortama bağlı olarak, hızlı hareket etmek faydalıdır. Isırılan çocuğa dikkat etmek ancak ısıran çocuğa dikkat etmemek de caydırıcı olabilir. Davranışa odaklanın ve onu hala çok sevdiğinizi ancak davranışından hoşlanmadığınızı söyleyin. Çocuklar ısırırlarsa kötü çocuklar olmazlar ve ısırmazlarsa iyi çocuklar olmazlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir