Ankara ili yazarken i büyük mü?
Tür belirten kelimeler küçük harfle başlar. büyük harfle başlar. Yer adlarında ve özel isimden sonra kullanıldığında yanına yazılır.
Erzurum ili nasıl yazılır?
Bir harfle başlar: Erzurum İli, Pasinler İlçesi, Çullu Köyü vb. Büyük harfler kullanılır: Hisar’dan, Boğaz’dan, Bulvar’dan.
Mersin ili nasıl yazılır?
MERSİN KELİMESİNİN ANLAMI Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla mersin olarak yazılır.
İl adları nasıl yazılır?
Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, ilçe) büyük harfle başlar. Yer adlarında, ilk addan sonra gelen ve deniz, ırmak, göl, dağ, boğaz gibi bir türü belirten orta adlar büyük harfle başlar.
Erzincan ili nasıl yazılır?
Büyük harflerle ve boşluksuz yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla Erzincan olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Erzincan olmalıdır.
Kocaeli ili nasıl yazılır?
TDK’ya göre “Kocaeli”nin doğru yazımı büyük harfle ve birleşik olarak yazılmalıdır. Yani “kocaeli” değil, “Kocaeli”.
Ardahan ili nasıl yazılır?
Ardahan (İl) Ardahan, Türkiye’nin kuzeydoğusunda, Doğu Anadolu Bölgesi’nde ve kısmen Doğu Karadeniz Bölgesi’nde, Gürcistan sınırında bulunan bir ildir. İdari merkezi Ardahan şehridir. Batıda Artvin, güneybatıda Erzurum, güneyde Kars illeri ve doğuda Gürcistan ile komşudur.
Adana ili nasıl yazılır TDK?
Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla Adana olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Adana olmalıdır.
Ordu ili nasıl yazılır?
ORDU KELİMESİNİN ANLAMI: Türkiye’nin Karadeniz bölgesindeki illerden biridir. Bu kelime sıklıkla army olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı army formunda olmalıdır.
Antalya ili nasıl yazılır?
– Şehir, il, köy gibi özel isimlerde yer almayan ve cümle oluşturan kelimeler küçük harfle başlar. Antalya İli, Çankaya İlçesi vb.
İl isimlerine gelen ekler ayrılır mı?
Kural: Özel adlardan türetilen sözcüklerin çekim ekleri ile kurum ve kuruluş adlarının çekim ekleri kesme işaretiyle ayrılmamalıdır.
Mardin ili nasıl yazılır?
MARDİN KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla mardin olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Mardin olmalıdır.
Konya ili nasıl yazılır?
DİKKAT: Özel ismin içinde yer almayan ancak bir tamlama oluşturan şehir, il, ilçe, belde, köy vb. Küçük harfle başlayan kelimeler: Konya İli, Etimesgut İlçesi, Uzungöl Şehri, Taflan Köyü vb.
Samsun ili nasıl yazılır?
“Şehir, il, ilçe, belde, köy” kelimeleri cümle başında veya tabelada yer almadığı sürece küçük harfle başlar.
Ankara ili nasıl yazılır?
Doğru kullanım Ankara ili olmalıdır.
Ankara şehri nasıl yazılır?
Türkiye’nin Orta Anadolu bölgesindeki illerden biri ve Türkiye’nin başkentidir. Özel isim olduğu için büyük harfle yazılmalı ve eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla Ankara olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Ankara şeklinde olmalıdır.
İl büyük mü yazılır küçük mü?
Yer adları (kıta, ülke, bölge, il, ilçe, köy, ilçe, cadde, sokak vb.) büyük harfle başlar. Ülkemizin Asya ve Avrupa’da toprakları vardır. NOT: Yer adlarında, “deniz, nehir, göl, dağ, boğaz vb.” sözcükleri ilk isimden sonra gelir. Türleri belirten ikinci isimler küçük harfle başlar.
Ankara’nın kısaltması nasıl yazılır?
Özel isimlerin kısaltmaları büyük harfle başlar: Ist. [İstanbul], Ank. [Ankara], Alm.
Nevşehir ili nasıl yazılır?
NEVŞEHİR KELİMESİNİN ANLAMI Gelen eki bırakılmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla nevşehir olarak yazılır. Doğru kullanımı Nevşehir şeklinde olmalıdır.