1 dönüme ne kadar ot ilacı atılır?
Dekara 15 cm³ ilaçlama yapıldığına göre ilaçlama tankına doldurulacak ilaç miktarı: 15 x 20 = 300 cm³ veya 0,3 litredir. Bu da tanka 399,7 litre su ve 0,3 litre ilaç eklenmesi anlamına gelir. Önce tankın 1/3’ü su ile doldurulur ve 0,3 litre ilaç eklenip iyice karıştırılır.
Buğday pas ilacı dekara ne kadar atılır?
Ayrıntılı tablo bilgileriBitki adıZararlı adıUygulama DozuBuğdaySarı pas (Puccinia striiformis)125 ml/günSeptoria yaprak lekesi (Septoria tritici)125 ml/günTahıl küfü (Erysiphe graminis)125 ml/günŞeker pancarıYaprak lekesi (Cercospora beticola)125 ml/gün3 satır daha
Buğday ot ilacı hangi ayda atılır?
Çıkış öncesi ilaçlama; Ekimden sonra buğday çıkış öncesi yapılmalıdır. Çıkış sonrası ilaçlama; Buğday ve dar yapraklı yabancı otların 2 yapraklı döneminde ve kardeşlenme döneminin sonunda, geniş yapraklı yabancı otların ise genellikle 2-6 gerçek yapraklı olduğu dönemde yapılmalıdır.
100 lt suya ne kadar ot ilacı konulur?
: 4,2-6.
1 dönüme kaç litre ilaç atılır?
Dekara 100 ml ilacı 10 litre suyla veya 100 litre suyla kullanmanız gerekiyor. Cumhur Tonba beğendi. Ürün sistemik ise bitkilere sadece püskürtmek yeterli oluyor.
Ot ilacı sırt pompasına ne kadar konur?
Sırt tipi ilaçlama makineleri için; tavsiye edilen ilaç miktarı ayrı bir kapta az miktarda su ile karıştırılır. Daha sonra yarıya kadar su dolu pulverizatöre eklenir ve cihaz su ile tamamlanır. Tarla tipi ilaçlama makineleri için; tavsiye edilen ilaç miktarı yarıya kadar su dolu tanka eklenir.
1 dönüm buğday kaç kg gübre atılır?
Genel bilgi olarak buğday yetiştiriciliğinde dekara 600 kg’ın üzerinde verim elde etmek ve dengeli gübrelemeyi sağlamak için 12-14 kg/gün saf azot ve 4-5 kg/gün fosfor dozları yeterlidir.
1 dönüm tarlaya ne kadar buğday atılır?
Normal şartlarda makineli ekimde dekara 16-18 kg tohum yeterli olurken, serpme ekimde buğdayda ortalama 25-30 kg tohum ekilmektedir.
Buğdayda pas hastalığı için hangi ilaç kullanılır?
Buğdayda sarı pas hastalığına dikkat… Etkin madde adıFormülasyon Dozaj (Dekar)Tebukonazol 25 %WP 75 g/günTebukonazol 250 g/lEC 75 ml/DaProkloraz+Propikonazol 400+90 g/lEC 125 ml/DaPropikonazol 250 g/lEC 50 ml/gün10 satır daha•15 Nis 2015
Buğdaya ot ilacı atılmazsa ne olur?
BUĞDAY VE ARPA TARLALARINDA YABANCI OT MÜCADELESİ Çok yoğun olan tarlalarda ürünün tamamen yok olmasına ve hasadın zorlaşmasına neden olur.
Tarlada ot olmaması için ne yapılmalı?
Malç, saman, yaprak, odun yongası veya çim kırpıntısı içeren organik veya mineral malzemeden oluşan bir katmandır. Bu malzemeleri kullanarak yabani ot büyümesini önleyebilir ve ayrıca toprağın kalitesini artırabilirsiniz. İyi bir malç katmanı kullanırsanız, bahçenizde yabani ot kalmaz.
Ot ilacı kaç günde etkisini gösterir?
Yabancı otların gelişmesini durdurur. İlaçlamadan 4-6 gün sonra yapraklarda kızarma görülür, bu etkinin belirtisidir.
Ot ilacı yağmurdan kaç saat önce atılmalı?
Yağmur bekleniyorsa, ilaçlama yapılmamalıdır. İlaçlamadan yaklaşık 10 saat sonra yağmur yağarsa, pestisit gerekli etkiyi gösteremeden yıkanıp gidecektir.
Ot ilacı toprakta ne kadar kalır?
Etken maddeye ve özelliklerine bağlı olarak, esas olarak aerobik ve anaerobik toprak koşullarında DT50 (gün). 30 günden azsa kalıcı olmayan bir ürün olarak kabul edilir.16 Ekim 2017Etken maddeye ve özelliklerine bağlı olarak, aerobik ve anaerobik toprak koşullarında DT50 (gün), 30 günden azsa kalıcı olmayan bir ürün olarak kabul edilir.
Ot ilacı ne kadar kullanılır?
Pestisitler yabani otlar genç ve aktif olarak büyürken, 4-6 yapraklıyken ve hava sıcaklığı 8-25 derece olduğunda uygulanmalıdır. Yeni büyüme meydana gelirse, uygulama 1,5-2 ay sonra tekrarlanmalıdır.
Ot ilacı ne kadar kullanılır?
Pestisitler yabani otlar genç ve aktif olarak büyürken, 4-6 yapraklıyken ve hava sıcaklığı 8-25 derece olduğunda uygulanmalıdır. Yeni büyüme meydana gelirse, uygulama 1,5-2 ay sonra tekrarlanmalıdır.
Roundup ot ilacı kaç litre su konur?
Uygulamada en iyi sonucu almak için, ilaçlamanın yabancı otların aktif olarak büyüdüğü dönemde yapılması gerekir. Dekara ideal su miktarı 20–40 litredir. İlaçlamada fan jet nozulları kullanılır ve ilaçlama makinesi düşük basınçta (3 atm) kullanılır.
Yeşil kurutan ot ilacı nasıl kullanılır?
KARIŞABİLİRLİK: Büyük miktarlarda uygulama için karıştırmadan önce ön karışım denemeleri yapılması önerilir. Yabancı otlar genç ve aktif olarak büyürken uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanan tarlalarda ekimden önce, ekim sırasında veya ekimden sonra kullanılabilir.
Ot ilacı atıldıktan kaç gün sonra sulama yapılır?
Uygulama sırasında fan jet nozullu bir püskürtücü kullanılması ve uygulamadan sonra cihazın iyice temizlenmesi önerilir. Optimum yabancı ot kontrolü için, püskürtmeden sonra tavalardaki su 4-5 gün boşaltılmamalı ve tavalar arasında su geçişi engellenmelidir.